Finalment et presentem el planning concret d’activitats que tindran lloc durant la Fira Inicia’t d’aquest 2019! Vols saber què tenim programa exactament pels dies 5,6 i 7? Aquí et deixem el llistat d’activitats programat, indicant a quina hora tindrà lloc cada esdeveniment i on. Estàs preparat/ada per tantes emocions nàutiques?

DIVENDRES 5 D’ABRIL DE 2019

Tarda de rem

  • 18:00h.  A la Carpa dels Oficis.

“La pràctica del rem fix i els seus beneficis. Pràctica, evolució i valors”. Amb l’entrenador Xavier Guardiola i el coach Eneko Lucena. Recorregut per la història del rem, especialment el català i les seves modalitats. Explicació estat actual, desenvolupament i potencial des de la visió esportiva i des del punt de vista dels vincles socials. I els valors d’aquest esport, la seva aportació a la formació dels joves i la tasca de cohesió social i dinàmica grupal. Conferència del Club de Rem Badalona.

 

DISSABTE 6 D’ABRIL DE 2019

Matí de pesca esportiva,  caiac, aventura i seguretat al mar

  • 9.00h. A la Rampa

Sortida conjunta de caiacs de pesca, dinamitzada pel Club de Pesca en Caiac de Catalunya

  • 11:00h. A la Carpa dels Oficis.

Presentació del Campionat d’Espanya de Pesca al Curricà de Costa, que se celebrarà el 22 de setembre de 2019 al Port de Badalona.  Representants de la Federació Catalana de Pesca i Càsting i Club de Pesca Esportiva Badamar.

  • 11.00h. A la Carpa Associació Amics del Quetx ciutat de Badalona. 

Taller de disfresses i maquillatge pirata. Manualitats per que el quetx de cartró. Amb l’ampa de l’escola Badalona port, en el marc de la fira i de la festa pirata de Badalona.

  • 11.15h A la Carpa dels Oficis

Taller d’electrònica naval. Característiques, software, cartografia, connexions, sonda, elements, hipervisió, exemples…., a càrrec d’Expomarine.

  • 12.00h. Punt de trobada, Edifici de Capitania fins a la Carpa dels Oficis

Inauguració de la Fira Inicia’t. Recorregut des de Capitania a la Carpa dels Oficis, amb parlaments.

  • 12.30 A l’estand de SEGMAR i a l’esplanada i l’àrea de la rampa

Exhibició de materials de seguretat i salvament marítim   (armilles,  radiobalises, bengales i coets) i dispar d’una bassa salvavides i un pot de fum, a càrrec de Segmar

  • 12.45h. A la Carpa dels Oficis

Presentació del Campionat d’Espanya de Pesca en Caiac, que se celebrarà el 29 de setembre al Port de Badalona. Per Xavier Netto, president del Club de Pesca en Caiac de Catalunya  

  • 13.00h. A la Carpa dels Oficis

Les travessies en solitari en caiac i els seus riscos, i la seguretat per gaudir de l’aventura, a càrrec de Xavier Kirchner que ha fet, entre d’altres aventures, la travessia en solitari en caiac  Garraf-Menorca, i Xavier Netto, president del Club de Pesca en Caiac de Catalunya.

 

Tarda de navegació tradicional i dragon boat

  • 17:00h  Actuació de Cantaquetx, estand Associació fins a Carpa dels Oficis

Inici de la cercavila amb el Cantaquetx des de l’estand de l’Associació d’Amics del Quetx fins a la Carpa dels Oficis

  • 17.30h. A la Carpa dels Oficis

Presentació dels 90 anys del quetx “Ciutat de Badalona” i els actes commemoratius. Projectes educatius, formació i festa, per part de  representants de Marina de Badalona, Associació Amics del Quetx i del món i el foment de la navegació tradicional.

  • 17.45h. A la Carpa dels Oficis

Xerrada Informativa sobre la Biomarató. T’agrada fer esnòrquel, submarinisme i/o apnea? Ets un apassionat de les fotos subaquàtiques? Vols participar en un concurs naturalista a nivell mundial? Si has respost sí a alguna de les anteriors preguntes, del 26 al 29 d’abril tens una cita amb La Biomarató. A càrrec de Jaume Piera, de l’Institut de Ciències del Mar, i Andrea Comaposada, d’ Anèl·lides.

  • 18.00h. A la Carpa dels Oficis

El càncer de mama i els Dragon Boats com a teràpia de recuperació, a càrrec de membres del Club de Piragüisme Badalona/Dragon Boats i dels primers equips de dones de la categoria Breast Cancer Survival de Badalona.

  • 18.30h. A la rampa

Bateig de dragon boats. Inscripcions prèvies a info@barcelonacaiac.com i possibilitat d’accedir-ne després de la participació en la xerrada prèvia. Inscripció en el mateix acte.

 

DIUMENGE 7 D’ABRIL DE 2019

Matinal de vela

  • 10:00h. A la Carpa dels Oficis

Presentació de la Regata Badalona al Quadrat, a càrrec del Club de Vela Badalona. Una regata familiar per tancar la temporada de regates i encarar la temporada d’estiu.  

  • 10.30h. A la Carpa dels Oficis

Presentació de la Regata Barcelona-Marsella 2019 -Trofeu Marina Badalona en vaixells Transat 6.50 “minis”  a càrrec d’Anna Corbella (Base Mini Barcelona)

  • 11.00h. A la Carpa dels Oficis

Conferència “Projecte Mini Transat 2019” amb introducció d’Anna Corbella (Base Mini Barcelona) i exposición del jove regatista Luigi Dubini (Club Vela Badalona) i de l’FNOB, que ens explicaran com es prepara una regata per travessar l’Oceà Atlàntic, en solitari, en un veler de 6.5 metres.

  • 12:00h. A la Carpa dels Oficis

Fer miles  de manera segura. Ana Sáez Istilart,  de Veler Onas i Eulàlia Pujol Valls, Cap de Salvament Maritim de Barcelona.

  • 13: 00h. A la Carpa dels Oficis.

“Navegar sense tenir vaixell” amb Fanautic Club, Nautal i  Centre de Navegants. Noves formules i formes de navegació.

 

No t’oblidis d’estar pendent tant de les nostres xarxes socials com del blog! Doncs anirem actualitzant amb les últimes novetats, i és molt possible que es produeixi la incorporació de nous expositors i així noves activitats!

#IniciatBadalona2019