Skip to Content

Oficis del mar

Oceanògraf/a

Per treballar de: "Oceanògraf/a"

Estudiar els mars i els oceans, i com interactuen amb la terra i l'atmosfera.

Quines són les tasques?

  • Recollir dades (en el mar, de boies i elements assegurats i plataformes marines, i d’equips i mecanismes robòtics i de satèl·lits, tecnologia acústic i sísmica) i liderar investigacins de laboratori o treballs de amb expedicions a terra o a bord d’embarcacions, tot desenvolupant els coneixements físics, químics i biòlegs sobre els oceans.
  • Establir teories i tesis científiques i aplicar els coneixements per divulgar un úes responsable dels recursos marins i controlar i reduir el risc d’incórrer danys.
  • Aplicar càlculs matemàtics i físics per predir factors com la temperatura, desnsitat, dels oceans, els patrons de migració d’espècies i el moviment de les marees, corrents i onatge.
  • Formar part d’equips interdisciplinars, com els meteoròlegs, per estudiar efectes com el canvi climàtic.
  • Aplicar els coneixements a la indústria del petroli i exploració de gas, de minerals.
  • Aplicar els coneixiements de l’ús de tècniques de noves energies alternatives als combustibles fòssils.
  • Estudiar el comportament dels contaminants i els seus efectes sobre les cadenes alimentàries marines.
  • Especialització en l’estudi de totes les formes marines, des del plàncton a les balenes. Establir estudis a llarg termini sobre el comportament animal, processos i efectes sobre hàbitats i espècies.

Quines habilitats personals afavoreixen aquest ofici?

Disponibilitat per viatjar, per esdevenir embarcat temporades o participar en expedicions (treballs de camp). Capacitat multidisciplinar. D'anàlisi i de relacionar coneixements. Capacitat de lideratge d'equip i/o treball en equip, i de treballar en solitari. Les dues facetes. Alt coneixement anglès, llengua vehicular investigació. Capacitat d'anàlisi, de crítica, d'observació, de reflexió. Bona expressió escrita i oral: redacció d'informes.

A on formar-me?

Facultat de Ciències de la Terra.

Coneixements i interessos complementaris d'interès

Alts coneixements anglès i llengües antigues. Disposició de titulació patró embarcacions. Titulació activitats subaquàtiques.