Imanol Sanz, gerent de Marina Baladalona,Dolors Sabater, Alcaldessa de Barcelona,Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN

Presentació de Inicia’t la Fira de la Nàutica i els seus Oficis

Les instal·lacions del Port de Badalona han estat el marc per a la presentació de Inicia’t la Fira de la Nàutica i els seus Oficis, que es celebrarà del 9 al 12 de juny.

Aquesta iniciativa organitzada per la ciutat de Badalona, el Port de Badalona, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Associació de Industries Nàutiques de Catalunya (ADIN), es una aposta per apropar a la població al port de la ciutat i donar a conèixer els esports i les sortides professionals del sector de la nàutica.

La presentació als mitjans de comunicació a estat a càrrec de Dolors Sabater, Alcaldessa de Barcelona, Imanol Sanz, gerent de Marina Baladalona, Alex Mañas, Regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Badalona i Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN.

Dolors Sabater, Alcaldesa de Badalona, destacava la importància tant com esdeveniment esportiu com professional “Es una iniciativa esportiva, però molt vinculada a la formació i també a l’economia. A més, la projecció de la ciutat és molt satisfactòria amb iniciatives d’aquest tipus ja que la formació i l’esport són dels principals eixos del nostre programa de govern”.

L’esdeveniment és innovador per les seves característiques, tal i com ressaltava Imanol Sanz,  gerent de Marina Baladalona, “Inicia’t pretén apartar-se de les fires de venda de producte per apostar per la gent jove i el futur de l’activitat nàutica. Ha de ser un esdeveniment que doni a conèixer la nàutica als joves, tant a nivell esportiu, com d’oci, com a professional”.

Per a Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, “un dels objectius és canviar la percepció d’elitisme que es té sobre la nàutica d’esbarjo i esportiva, que ha de tornar a ser –després d’una dècada en crisi- un element clau a cavall del turisme, l’esport i el temps d’oci”. Miquel Guarner, també ha requerit a l’alcaldessa perquè Badalona es converteixi en una nova ciutat que entri a formar part de la xarxa de formació professional en l’escena nàutica a Catalunya, dins del programa que, des de l’any 2006, té engegat ADIN amb diversos centres de FP del litoral català.

Enguany la primera edició de Inicia’t la Fira de la Nàutica i els Oficis te confirmats 50 carpes entre empreses, escoles nàutiques, administracions, que permetran apropar-se als oficis que ofereix un sector com el nàutic.

Vuit instituts d’educació secundaria han confirmat l’assistència i proposaran als seus alumnes el vincular-se al sector a través de les moltes activitats esportives i formatives programades durant els quatre dies, principalment els dos laborables.

Consulteu el programa d’activitats »