Els oficis del marSegons dades publicades per l’Observatori del SEPE en el seu catàleg trimestral d’ocupacions de difícil cobertura els oficis del mar tenen una alta demanda a Catalunya, i, no obstant això, no hi ha prou professionals titulats per cobrir-los.

Segons la seva pròpia definició, aquest Observatori analitza la situació i les tendències del mercat laboral, les professions, els col·lectius d’interès per a l’ocupació i les transformacions que es produeixen en el mateix.

Professions com frigoristes, maquinistes i mecànics navals, oficials radioelectrònics de la marina mercant, pilots i sobrecàrrecs de vaixells, cuiners, cambrers i majordoms de vaixell, auxiliars de vaixells de passatge, contramestres mariners i auxiliars de coberta, i fins i tot bombers de vaixells especialitzats.

Aquestes i moltes altres especialitats amb titulació oficial s’imparteixen en centres com l’Institut de Nàutica de Barcelona, ​​l’Institut Miquel Biada de Mataró, la Facultat de Nàutica de Barcelona, ​​o l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya que tindran presència en les dues primeres jornades de la Fira Inicia’t.

A més tindrem altres expositors que imparteixen apassionants formacions relacionades amb el mar i la nàutica, com L’Escola del Mar de Badalona, ​​on l’objectiu és donar a conèixer la biologia i l’ecologia del mar Mediterrani, Barcelona Crew, la primera agència de Barcelona que forma personal qualificat per a la indústria del iot de luxe, o Pro-activa, que realitza cursos especialitzats de salvament i rescat Aquàtic.

Acudiran també a la Fira Simuladors FNB-SMSSM, que atorga certificats professionals com a operador de Simuladors de Radiocomunicacions del Sistema Mundial de Socors i Seguretat Marítima (SMSSM) i la Fundación Navegación Oceánica Barcelona on l’objectiu és convertir la ciutat de Barcelona en un referent internacional de la vela d’alta competició, tant des del punt de vista educatiu, com l’esportiu.

El Centre de Navegants ofereix titulacions nàutiques, i les empreses Fanautic i La Base de Navegants, realitzen formacions per aprendre a navegar i perfeccionar tècniques.

Un ampli catàleg en empreses de Formació Nàutica que exposaran els seus serveis a la Fira de Badalona entre el 24 i el 27 de Maig.