Badalona avança la 4 edició de la Fira Inicia’t a principis d’abril per ser aparador de les tendències de la temporada i quadrar amb el calendari escolar.

  • Els dies 5, 6 i 7 d’abril el certamen s’inaugura amb l’oferta nàutica d’iniciació: la primera embarcació (o “artefacte nàutic”), el primer títol, el primer bateig d’esports nàutics, la primera regata …
  • La cita consolida la seva especialització, el dilluns 8 i dimarts 9 d’abril, orientada a apropar la formació i l’oci nàutic al públic jove.
  • La marca “Inicia’t” serà present a la Fira de l’Ensenyament del 6 i 7 de març a Badalona i en una conferència del cicle “Anar a Mar” el 21 de març que organitza Marina Badalona.

Inicia’t, La Fira de la Nàutica i els seus oficis celebra la seva IV edició del divendres 5 d’abril al dimarts 9 d’abril

Una fira que després de les seves tres primeres edicions ha valorat avançar la cita a principis d’abril per poder complir els seus objectius d’apropar, iniciar, al màxim de persones al mar, concretament, a la pràctica de la nàutica de proximitat en el seu cada vegada més ampli ventall de possibilitats.

Diferents oportunitats des del punt de vista de l’embarcació o el vehicle, “l’artefacte” elegit per gaudir del mar. De manera que durant la primera part de la fira, de divendres a diumenge, es podrà connectar amb el mar a Badalona des de múltiples experiències iniciàtiques: el primer títol, les primeres vacances en veler, el primer caiac, la primera taula de pàdel, la primera embarcació, … La idea és mostrar i respondre a la pregunta: “I tu, en què navegaràs aquesta temporada?” Aquest aparador d’artefactes i nàutica de proximitat, de mercat de temporada, de complements, d’accessoris… es desplegarà per tot el recinte, amb bona connexió metropolitana i amb la seva ciutat de referència, Badalona, ​​que fa anys va iniciar un camí de reconciliació amb el mar i que té en el seu port una gran oportunitat perquè aquesta relació sigui activa. S’ha valorat avançar la fira també per presentar abans de la temporada que marca l’inici de la Setmana Santa les diferents cites esportives i programes oberts a tothom des de clubs i operadors nàutics, propostes locals i, evidentment, universals, perquè no és una aposta local .

Velers, motores, caiacs, pàdel-surf, catamarans, patins, rem en llagut, en trainera, en batel, dragon boat, vela lleugera, pesca esportiva, pesca des caiac, motos d’aigua, rem de mar, navegació tradicional al quetx Ciutat de Badalona… Tot es practica aquí, a tal lloc, amb aquestes condicions. Insistència que no s’ha de relaxar ara, més que mai, que l’horitzó de la unió de la dàrsena central del Port amb el canal està més a prop i s’albira en dos o tres anys, amb l’arribada de noves famílies en la configuració de un nou barri marítim.

Amb la ferma voluntat d’anar eliminant la idea errònia que l’acostament al mar és elitista, la Fira Inicia’t exposa activitats, presentacions, programes i fórmules per rebatre els prejudicis sobre la pràctica de la nàutica. Una barrera franquejable amb apostes com els clubs de navegació, la borsa de navegants, el programa d’Esport Blau de la Federació Catalana de Vela, la regata de vela tradicional Catalunya al Través, la pràctica de rem de diferents instituts, l’aposta d’un centre per la formació dels seus alumnes en navegació tradicional, els abonaments de milles, la facilitat per practicar rem o vela… amb vocació metropolitana. No és només una aposta local, és universal.

En definitiva, la Fira es presenta com a aparador d’embarcacions i propostes reals per a l’accés definitiu al mar i el foment de l’activitat nàutica que és, al cap i a la fi, el motor que alimenta un sector industrial i de serveis a l’alça amb una creixent projecció cap al futur en l’activitat econòmica general del país, i de l’àrea. Especialment en un litoral metropolità que ha dedicat molt esforç per tornar a obrir-se al mar, i que té en aquest sector un important filó d’ocupació i de creació de riquesa, cada vegada reflectit en polítiques i programes, com els inclosos en l’Estratègia Marítima de Catalunya, a la Llei de Ports, al Pla de Ports, a les aliances entre consorcis turístics i clubs…


Presentació de 35 oficis del mar: aquests són i aquí s’estudien

També l’avançament de dates s’ha consensuat, com indicàvem, amb el col·lectiu de formadors per a adequar-se al calendari escolar i integrar-se al final del segon trimestre, proper al període de preinscripcions dels cicles formatius, universitari i de graus. D’aquesta manera potencia el segon dels tres eixos d’Inicia’t: apropar a les noves generacions, a través dels centres educatius, el mar com a possibilitat professional i per tant, prèviament formativa. Com a referent en el seu gènere, aquesta quarta edició continuarà explorant el seu aspecte diferencial d’oferir una informació actual, completa i exhaustiva sobre les possibilitats formatives per esdevenir un professional qualificat en el sector de la nàutica. Des d’un doble objectiu: apropar als demandants interessats en la formació tècnica en nàutica amb les empreses demandants de professionals.

El seu tercer eix és, evidentment, la vessant lúdica del mar entre aquesta generació. En aquest sentit, persegueix superar l’alta estacionalitat en l’ús del litoral durant la temporada del bany i, a través d’una primera experiència iniciàtica, oferir batejos de mar dels esports nàutics. Perquè d’aquesta primera experiència es pugui lligar un seguiment a nivell particular o també com a centre. De manera que en la seva visita, els escolars practiquen experiències, participen en xerrades, visites i coneixen l’oferta dels centres (la Facultat de Nàutica de Barcelona, ​​l’Escola de Capacitació Nauticopesquera, l’Institut de Nàutica, Salvament Marítim, la Unitat subaquàtica dels Mossos d’Esquadra, els socorristes de Proactiva, entre d’altres…) a través, enguany com a novetat, d’una sèrie de preguntes i proves definides des dels mateixos centres, que donaran accés a premis als millors posicionats com a institut, com a classe i com a equip de quatre alumnes amb millor puntuació per estimular l’interès dels visitants adolescents.

L’orientació d’arribar a un públic jove també suposa fer-se present en les xarxes que és el canal en què aquest sector d’edat s’informa.


Aperitius: Fira de l’Ensenyament i cicle “Anar a Mar”

Com a aperitiu a la cita s’han programat dues accions: una presentació de la Fira Inicia’t a la Fira de l’Ensenyament que se celebrarà els dies 6 i 7 de març i el dia 21 de març al cicle d “Anar a Mar” una taula rodona en que representants de centres de formació i operadors plantejaran reptes i propostes per millorar l’accés i l’ocupabilitat als oficis del mar. Una proposta clàssica i sempre necessària per seguir encertant, i insistint, en la importància del sector nàutic com a filó d’ocupació i oportunitat formativa.

L’accés a la fira és lliure, l’aparcament gratuït i totes les activitats aquàtiques es podran provar. Tanmateix, la Marina oferirà amarradors gratuïts, segons disponibilitat durant als quatre dies de fira a qui ens vulguin visitar per mar.
L’actualització d’aquesta primera informació pel que fa a expositors, marques, productes, programa, activitats, experiències, reserves,… s’anirà refrescant en els canals de la Fira Inicia’t en xarxes socials, i sobretot en www.iniciatbadalona.com

Descarrega aquesta nota de premsa