Dels del moment en què la Fira Inicia’t era només una idea en la ment d’un grup de persones amants del món de la nàutica, crear un esdeveniment que durés 5 dies a l’any no era suficient. En absolut. L’ambició ens portava a voler molt més.

La nostra finalitat? És molt senzill:  apropar el bé comú al número més gran de persones. Quin és el bé comú? Sens dubte, el mar. Així, el que ens va portar en el moment de la seva creació a organitzar una fira d’aquest calibre era un objectiu doble.

Per una part, aconseguir que tots aquells apassionats del món de la nàutica (en moltes ocasions els mateixos que viuen d’ella) tinguin un punt de contacte per trobar-se i compartir. D’altra banda, utilitzar-la com a via per tots aquells curiosos que encara no s’hi han apropat per tal que descobreixin lo molt que el món del mar i els seus oficis els hi pot aportar.

Així, la FIRA INICIA’T vol ser més que una fira. La fira Inicia’t vol ser un fòrum d’opinió al voltant de la nàutica d’iniciació i la formació. La fira inicia’t vol esdevenir el punt de contacte fonamental pel sector nautico-marítim a Catalunya, el punt d’unió entre tots aquells que treballen en aquest dia a dia.

És per això que limitar-nos a un esdeveniment de pocs dies a l’any no era suficient.

Per aquest motiu, des de l’organització de la fira hem començat a impulsar un grup de treball. Un grup de treball que es reunirà de forma periòdica per tal de parlar, debatre i posar en comú tot allò que permetrà enriquir i promoure el sector cap endavant. De quina manera? Utilitzant el format de berenars de treball, una taula rodona en que l’opinió de tots els professionals és benvinguda.

Considerem que els espais oberts i de reflexió com aquest són el que permeten que la nàutica segueixi creixent i se segueixi expandint, doncs són els professionals que treballen en ella els que saben quina és la situació actual i què és exactament el que es podria fer per millorar. El sector en el moment actual, el seu futur i en particular la formació nàutica són les bases de les nostres converses.

La primera reunió va ser el 12 de març, i sens dubte va ser tot un èxit. Així, el proper dijous 21 de març tindrem una conferència sobre els hàndicaps i oficis del mar, a les 19:00h, a la Marina Badalona, lloc habitual de reunió del nostre grup de treball.

Vols ajudar a impulsar el món de la nàutica de Catalunya i la seva formació? T’agradaria reunir-te i estar en contacte amb altres professionals del sector per tal de crear sinergies positives? Si la resposta és afirmativa no hi ha millor manera d’aconseguir-ho que participant en les nostres trobades de formació. T’hi esperem!