Quines activitats tenim programades pel dimarts 9 d’Abril, últim dia de la Fira? En aquest post les podràs trobar totes.

Et recordem que les activitats a l’aigua  d’aquestes dues jornades, dilluns 8 i dimarts 9 d’abril, estan programades per als grups d’ESO, de Batxillerat i de cicles formatius i casals.  Les xerrades estan programades per als centres, però, evidentment, estan obertes a les persones que en tinguin disponibilitat i hi  vulguin participar.

HORARIS I ACTIVITATS DIMARTS 9 D’ABRIL

9.00h. Obertura de la Fira i recepció centres ensenyament Carpa dels Oficis

De 9.00h a 17h. Activitats per als instituts i casals

 

XERRADES PER A ESTUDIANTS (obertes a públic)

On? A la Carpa dels Oficis, i al Centre d’Activitats Nàutiques i a la sala del Moll de Ribera

 • 9.20H. Som socorristes i salvem vides. Lesbos, Mediterrani Central i ara projecte Origen a Àfrica. Proactiva Open Arms. Sala 2. Moll de Ribera
 • 9.20H. Taller de reanimació i ús del desfibril·lador, per Cura Sana. A la zona de carpes.
 • 9.20H i 10.40H. FNOB. La Barcelona World Race, les funcions (oficis) que hi ha dins d’un equip de regates de navegació oceànica, amb Oscar Trives, Fundació Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB). Sala 1. Centre d’Activitats Nàutiques.

 

VISITES A ESPAIS I EMBARCACIONS

El grup classe es desplaçarà fins al punt triat de la visita i atendrà a les explicacions d’una persona que els mostrarà les característiques i usos del recinte/embarcació. Ens focalitzarem en els espais de treball i embarcacions que es fan servir com a suport o eina.

 • Visita guiada a les instal·lacions d’EMV Marine/Badalona

Es tracta d’un dels operadors del varador del Port de Badalona dedicat al refit d’embarcacions, bàsicament velers de qualitat (és a dir, aplicació de millores per augmentar rendiment, competitivitat). La visita explica la feina d’aquest equip de professionals, molt desconeguda però amb un gran potencial.

 • Visita guiada a l’escar del Port de Badalona

L’escar del Port acull tots els serveis necessaris per al manteniment d’una embarcació. És el taller del Port. Hi ha mecànics, metal·listes, fusters, treball  fibra del casc, veleria, eixàrcia, electricistes, ..

 • Visita guiada a l’embarcació Salvamar, de Salvament Marítim de Barcelona.

La SALVAMAR és una embarcació de Salvament Marítim caracteritzada per la seva alta velocitat i capacitat de maniobra. De 21 metres d’eslora i poc calat, hi ha 55 unitats arreu de l’Estat. Fabricada d’alumini, arriba fins als 30 nusos de velocitat i està dissenyada per recollir persones, remolcar i assistir, en coherència amb els objectius de Salvament Marítim. La persona encarregada que ens visitarà és Mintaka. Es farà el recorregut, s’explicarà objectius de Salvament Marítim, anècdotes, rescats…

 • Visita guiada a l’embarcació Lluerna, de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims

Descobrirem l’embarcació Lluerna d’inspecció pesquera, que té un robot submergible i diferents sondes per treballar en tasques de control i també de salvament.

 

ACTIVITATS A L’AIGUA

Consisteixen en iniciatives actives de contacte directe amb l’acció de fer esport a l’aigua amb algun tipus d’estri, dels que es fan servir habitualment pels clubs i entitats amb seu el Port. Els batejos són primeres experiències amb activitats que s’oferten al Port i que es poden articular com activitats incloses en el currículum d’educació física, o com a extraescolars o com a activitat lúdica personal o grupal.

És recomanable fer la visita al Port amb roba esportiva i calçat còmode, a poder ser amb sola de goma. Prèviament sempre hi ha una introducció de l’acció, una explicació de les característiques de l’esport, del mitjà, les normes i com es pot donar-ne continuïtat. La navegació i l’explicació sobre el quetx té una durada d’una hora i mitja.

 • Bateig de Caiac
 • Bateig de Vela en J80
 • Bateig de Rem
 • Bateig de Pàdel Surf
 • Bateig de Dragon Boats
 • Sortides amb el quetx Ciutat Badalona

 

TALLERS I DEMOSTRACIONS A LES CARPES DEL MOLL DE CAPITANIA

 • Taller de fusteria (Escola de Capacitació Nàutico Pesquera de Catalunya )
 • Taller de navegació (Escola de Capacitació Nàutico Pesquera de Catalunya)
 • Taller de pesca i nusos mariners (Escola de Capacitació Nàutico Pesquera de Catalunya)
 • Provar l’ergòmetre (Clubs de Rem. Rem Badalona, CNBadalona i CN Betulo)
 • Taller pesca esportiva. Modalitats i tècniques de pesca (Club de Pesca Esportiva Badamar)
 • Taller de corderia (Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona)
 • Demostracions hidràulica, comunicacions i navegació en el Barcelona (Facultat de Nàutica)
 • I moltes més…. Tecnocampus, Clúster Nàutic, clubs,…

 

17h. Tancament de la Fira