Tanquem una nova edició de la Fira Inicia’t amb sensacions totalment positives. Un any més hem demostrat que el món del mar i els seus oficis és un sector que mou a moltes i a molts, i que ajuntar-nos en un esdeveniment com aquest només demostra la cada cop més gran implicació de tots els agents que formen part d’aquesta gran familia.

UN BREU RESUM DEL QUE HEM VISCUT DURANT ELS DIES 6, 7 i 8

El vent i la pluja no va poder amb nosaltres. Començàvem la primera jornada de la Fira Inicia’t 2019 amb el temps en contra. Però com a gent de mar que som, davant del temporal adaptem les veles de la nostra embarcació i mai ens quedem a port. I així ho vam fer.

Dissabte semblava que la meteo estaria més al nostre favor. El nostre únic adversari, el factor fred, tampoc va poder frenar la nostra travessia per un cap de setmana ple de nàutica.

I, finalment, un diumenge solejat envaïa el Port de Badalona, convidant l’entrada a molts interessats pel que la Fira dels Oficis els hi podia oferir.

I que van trobar tots els assistents d’aquesta edició?

En primer lloc, un conjunt d’empreses, institucions, associacions i altres entitats que representaven el món del mar i la nàutica i els seus oficis, de manera completa. Clubs de navegació, centres educatius i d’investigació, empreses de lloguer, de reparacions, d’assegurances, d’accessoris i de complements… Sens dubte el sector estava ben representat.

I tots ells amb unes ganes insaciables d’explicar què és allò que fan i quin és l’impacte que la seva activitat professional aporta al sector.

A més a més, activitats nàutiques (i relacionades) ocupaven el nostre carregat programa. Des de l’associació dels amics del quetx de Badalona realitzant un petit concert de Cantaquetx fins a la demostració en directe de com funcionen els artefactes de seguretat a bord.

I com que també ens agrada conèixer les experiències personals dels professionals del sector, a més de tot allò que domina el panorama nàutic actual (com ara regates, competicions de tota mena i concursos relacionats amb el món del mar), la carpa dels oficis albergava conferències de temàtica variada. Molts són els coneixements que n’hem pogut extreure.

AGRAÏMENTS ESPECIALS

En primer lloc, i com no podria ser d’una altra manera, donem les gràcies a tots els apassionats de la nàutica i a tots els curiosos que heu participat, d’alguna manera o d’alguna altra, en la Fira Inicia’t aquest 2019.

Esperem sincerament que hàgeu pogut gaudir de totes les conferències i activitats que teníem preparades (per a vosaltres), a més d’haver pogut redescobrir la nàutica des d’una nova perspectiva.

D’altra banda, volem donar les gràcies a tots els expositors (empreses, associacions,…) que heu participat durant aquest any. Sense vosaltres la Fira no seria res, i és gràcies al vostre esforç que tots junts podem seguir potenciant el sector nàutic, fent-lo arribar al màxim nombre de gent possible.

AIXÒ NO ACABA AQUÍ

La Fira Inicia’t pot haver acabat, almenys l’edició de 2019. Però això representa molt més.

La Fira Inicia’t és una part del total. És una part d’un moviment que pretén apropar el mar a tots i a totes, donant a conèixer totes les opcions que aquest ens aporta. I és el que hem fet durant aquest tres dies.

Però  que vol dir realment tot això? Doncs que encara tenim molt camí per recórrer (o per navegar). Durant els mesos vinents vinents fins a la pròxima edició de la Fira tenim moltes més iniciatives i activitats en marxa, iniciatives que pretenen seguir incloent a un públic cada cop més gran dins la nàutica. I és per això que l’ajuda i contribució de tots i totes és més fonamental que mai.

Tant si ets expositor com visitant, t’hi esperem l’any que ve!