Donem per finalitzada la Fira Inicia’t 2019 amb molta adrenalina. Més de 600 alumnes han participat en les activitats que els hi teníem programades, amb un únic objectiu: connectar amb la nàutica i poder conèixer totes les possibilitats que el món del mar els hi pot oferir. Resultat? Diversió i aprenentatge combinats.

VIVINT EL MÓN DEL MAR EN PRIMERA PERSONA

Un cel carregat de núvols no va impedir que tots els alumnes membres dels diferents centres formatius que han participat en la IV edició de la Fira Inicia’t poguessin gaudir de la navegació amb la seva pròpia pell.

Així, les jornades tant de dilluns dia 8 com de dimarts dia 9 començaven amb sessions de navegació pel Port de Badalona.

Però, abans d’això, el més bàsic i essencial: aprendre a com fer-ho, la base que tots necessitem abans d’endinsar-nos mar endins. Així, els alumnes van rebre una petita sessió teòrica de seguretat a bord i de com remar. Això ja era més que suficient perquè poguessin embarcar i començar la seva petita aventura.

Caiacs, rem, pàdel surf, dragon boat i altres embarcacions d’aquest tipus van ser els mitjans de transport pels alumnes. Veure un Port com el de Badalona tan ple de nois i noies navegant a rem era tot un espectacle.

UNA GIMCANA PER APRENDRE 

Una finalitzada la navegació, tocava adquirir coneixements. Però la Fira Inicia’t té un caràcter distès, amb la finalitat principal que tots aquells que hi participin passin una bona estona. I aquí és on entrava en joc la gimcana que teníem organitzada per a ells.

Les regles del joc eren molt fàcils. Els alumnes havien de fer grups de 4, i a través d’una App respondre a les diferents preguntes que els hi havíem preparat.

On podien trobar les respostes? Fent un recorregut per tots els estands de la Fira, trobant tot allò que necessitessin per a poder respondre correctament. I és que els premis eren molt temptadors: càmeres fotogràfiques, dinars en restaurants,...

Durant el seu recorregut per la fira, els alumnes van poder veure d’aprop i entrar a les diferents embarcacions que els estaven esperant, com la de Salvament Marítim.

LES CONFERÈNCIES NO HI PODIEN FALTAR

Encara que a la Fira ens agrada aprendre sobre el món del mar i les seves professions experimentant-ho en la nostra pròpia pell, també volíem comptar amb tot allò positiu d’una xerrada.

Així, els estudiants van poder aprendre sobre les principals àrees i funcions del CRAM, sobre la feina d’Open Arms i de Salvament Marítim; entre d’altres. Sens dubte van assolir un major nivell de conscienciació de tot el que passa al voltant del mar dia a dia.

FINS L’ANY QUE VE!

Ens sentim orgullosos per la feina feta, però no satisfets. Si bé és cert que més de 600 alumnes vivint l’experiència Inicia’t al Port de Badalona hagin pogut redescobrir el mar és quelcom totalment positiu per a tots i totes, però l’ideal és que aquest nombre sigui encara més gran.

El nostre objectiu és molt senzill, sobretot en el cas de la Fira dedicada als centres formatius: que el nombre més gran d’alumnes coneguin tot el potencial del sector. Doncs considerem fermanet que es tracta d’una via que molts d’ells podrien acabar triant si en poden ser partícips en algun moment o altre de la seva vida.

I és això el que ens ha fet combinar tants esforços en aquesta edició, i és la motivació que ens mourà a repetir l’any que ve. Així que si ets estudiant o un curiós de la nàutica i del mar, t’hi esperem l’any que ve amb noves sorpreses!