El testimoni d’un jove estudiant, la millor promoció de l’encert del contingut d’una Fira com la Inicia’t, de Nàutica i dels seus oficis

 

No va ser casualitat que les dues xerrades per exposar l’oferta formativa en temes nàutiques se convoquessin la setmana passada, dies previs al període de preinscripcions per a batxillerats i cicles formatius, moment en el que ens trobem. Va ser per això que la V Fira Inicia’t, de la Nàutica i els seus oficis, s’ha celebrat els 4, 6 i 7 de maig.

Des de l’organització de la Fira, enguany amb una edició testimonial, s’ha volgut posar en valor i informar als centres de secundària de l’oferta, concretament, de l’Institut de Nàutica de Barcelona  i de l’Institut La Bastida de Santa Coloma de Gramenet. Tots dos centres concentren cicles de manteniment d’embarcacions, de salvament i socorrisme i de formació en activitats esportives nàutiques amb alta demanda i ocupabilitat, de manera que, gairebé com a responsabilitat social, cal acostar-los als joves i les joves, que durant aquests dies han de prendre decisions, acompanyats per mestres i orientadors.

Subratllar, com la millor promoció possible, el testimoni d’un estudiant de l’Institut de la Nàutica de Barcelona que ha fet un itinerari força interessant. D’un “batxillerat fallit” -com ell mateix s’identifica-, a cursar amb èxit el cicle superior de manteniment d’embarcacions, fer les pràctiques en una empresa de referència internacional del sector i estar a punt d’accedir a la Facultat de Nàutica de Barcelona. No hi ha millor argument que l’experiència d’un igual.

Les xerrades ofertades per Feliu López Vidal, director de l’Institut de Nàutica de Barcelona, i d’Antoni Ortiz, coordinador de cicles esportius de La Bastida, les difondrem en breu a través de xarxes, i quedaran en el portal web iniciatbadalona.com, i també les farem arribar directament als centres perquè formin part del banc de recursos per als equips d’orientació. Des del convenciment, cada cop més contrastat, que és clau incorporar el màxim de la societat i del territori de referència del Port de Badalona a les dinàmiques de l’Economia Blava, filó d’ocupació i nínxol d’oportunitats cada cop més palès.

En la programació també vam incloure una xerrada de l’equip pedagògic d’Open Arms, amb una conferència presencial en el Centre d’Activitats Nàutiques del Port on es van explicar l’evolució i els projectes de l’ONG de Badalona des del principi promotor: “Som socorristes i salvem vides”.