Skip to Content

Oficis del mar

Oficial de màquines a la marina mercant

Per treballar de: "Oficial de màquines a la marina mercant"

Dirigir i coordinar les activitats de producció, operació, manteniment i reparació d’instal·lacions energètiques i industrials. Exercir càrrecs tècnics i de gestió a centrals tèrmiques i nuclears. Fer de cap de manteniment d’instal·lacions marítimes i industrials. Treballar al servei de vigilància duanera. redactar i desenvolupar projectes tècnics i informes nàutics i projectes de qualitat, medi ambient, seguretat marítima i protecció de riscos laborals. Inspeccionar i certificar vaixells civils. Fer de comissari d’avaries. Fer de docent.

Quines són les tasques?

  • Tasques de manteniment, gestió i disseny de les instal·lacions energètiques i els sistemes associats al vaixell, així com el seu disseny, reenginyeria i construcció.
  • Es poden desenvolupar les tasques a bord del vaixell, però també en plataformes d’extracció de petroli i gas, dragues, maquinària submarina i múltiples activitats en el sector industrial dels sectors marítim i terrestre.

Quines habilitats personals afavoreixen aquest ofici?

Treball en equip. Domini de les eines, les tècniques i els materials. Capacitat de passar temporades embarcat. Domini alt de l’anglès.

A on formar-me?

Coneixements i interessos complementaris d'interès

Formació en l’àmbit de la nàutica (navegació a vela o d’esbarjo).